Lood

Lood wordt gebruikt voor diverse toepassingen in de bouw, zoals b.v. voor gevelaansluitingen, schoorstenen en dakbekleding. Lood is er in verschillende dikte en worden met een “ponds” aanduiding aangeduid, waarbij b.v. 15 ponds lood een gewicht heeft van 15 kg./m2. en een dikte van 1,32 mm. heeft. Tabel gangbare dikten:

 

12 ponds lood = 1,08 mm. dik
15 ponds lood = 1,32 mm. dik
18 ponds lood = 1,59 mm. dik
20 ponds lood = 1,78 mm. dik
25 ponds lood = 2,20 mm. dik
30 ponds lood = 2,64 mm. dik
35 ponds lood = 3,08 mm. dik
40 ponds lood = 3,53 mm. dik

Shingles daken
Op daken met een hellingshoek groter dan 15 graden, en met een spijkervaste ondergrond, kan een shingles bedekking worden toegepast. Shingles zijn APP gemodificeerde bitumen leien aan de bovenzijde afgewerkt met granulaatkorrels. Aangezien de shingles gemakkelijk op maat gesneden en geplooid kunnen worden is dit product zeer geschikt voor toepassing op gecompliceerde dakvormen of- constructies. APP shingles kennen een ongekende levensduur en zijn leverbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren.
 

Koper

Koper wordt reeds lang in de bouw gebruikt. Dit vanwege zijn lange levensduur en het feit dat koper onderhoudsvrij is. Koper is makkelijk te verwerken, zelfs bij temperaturen van –10°C kan koper in iedere gewenste vorm verwerkt worden.
Het koper wordt door ons toegepast in ondermeer de onderstaande systemen:

Felssystemen
Vooraf geprofileerde banen die door middel van
een felsnaad aan elkaar verbonden worden. Het
felssysteem biedt de mogelijkheid om een dak
snel en efficiënt te bedekken.

Roevensysteem
Geldt als de meest traditionele van de nog toegepaste metaal bekledingstechnieken. Het is een min of meer gestandaardiseerde dakconstructie welke door middel van een kliksysteem kan worden gemonteerd op de daarbijbehorende klang van geprofileerd staal.

Losanges
Dit is een systeem voor zeer fraaie en duurzame dak- en gevelbeplating. De losanges haken in elkaar en vormen zo een regendichte verbinding. Losanges zijn in ruit, vierkant en rechthoekige vorm verkrijgbaar.

Deklijsten
Deklijsten worden toegepast als afdekking van
dakranden van platte daken, die gedekt zijn met
bitumineus, kunststof of rubber materiaal.

Plankprofielen
Plankprofielen hebben een moderne strakke uitstraling. De bevestiging van plankprofielen kan zowel zichtbaar als onzichtbaar uitgevoerd worden. Plankprofielen kunnen horizontaal of verticaal aangebracht worden.